Ævler
Mums – æbletid. Vejrudsigten siger blæsevejr i den kommende periode, så nu er det om at redde æblerne, inden de blæser ned fra træerne og bliver stødt. Det er især de fritstående træer, som er udsatte, når det rigtig rusker; æblerne på espaliertræerne klarer det bedre. Drej forsigtigt æblet af grenen – hvis det slipper let, er det plukkeklart. Jeg opbevarer æblerne i ét lag, i kasser, der står overdækket, men udendørs, så længe som muligt – indtil der er frost i sigte.
Forrest fra venstre: Summerred (der skal spises fra træet og er lige ved at være overmodne nu – men vi laver lækker saft af dem), Ingrid Marie, Elstar, Aroma, James Grieve, Rød ananas, Filipa.
Alle er dejlige spiseæbler, omend meget forskellige i smag. Prøv selv: Det er nu der skal spises æbler – og de skal selvfølgelig være danske, så man ved, at de ikke har brugt for meget af tiden på at blive transporteret hertil, men har fået lov til at hænge på træet så længe som muligt: For så kan man nemlig rigtig smage dem.