Blomster-billed-dag

Blomster-billed-dag

18. oktober 2018 Slået fra Af Lisbeth Lindgreen Petersen

Når jeg går runden i haven på sådan en dejlig varm solskinsdag som i dag – den 18. oktober – så bliver jeg imponeret over, hvor mange blomster, der stadig står i fuldt flor. Jeg besluttede mig for at udnævne dagen til Blomster-Billed-dag og på min tur rundt med kameraet, fik jeg også et par overraskelser.

Der er snakket rigtig meget om rekorder på vejr-fronten i år: Varmeste og solrigeste maj, varmeste og solrigeste sommer, ekstrem tørke, højeste temperaturer så sent på året, længste løvfaldssommer o.s.v. Mon også blomsterne har besluttet sig for at sætte rekorder i år med seneste blomstring og flest blomstringer på en sæson?

Vores buegang med blåregn har som regel sin hovedblomstring i slutningen af maj og en mindre blomstring omkring en måned senere. I år har den haft tre blomstringer – og sådan er der mange, som kan fortælle om f.eks. deres rhododendron og andre planter, som har blomstret flere gange i år.

Storkenæb og mange roser står stadig i blomst, og det er måske ikke så overraskende. Lavendel og salvie blomstrede rimelig tidligt i år og har derfor nået at få en genblomstring. Den lille primula tror simpelthen, at det er forår igen. Men det er den store ”skæggede” iris, Iris germanica ’White Knight’, der overrasker mig mest og så endda med flere store flotte blomster. Når den er færdig med at blomstre midt i juni, så plejer vi ikke at se så meget mere til den – udover de skulpturelle blade – At den har kunnet nå en omgang mere er ret flot.

Alle nedenstående blomster-billeder er taget i dag – den 18. oktober, så det er ikke blot efterårsløvet, der stråler i denne tid.