Endnu en æblerusker

Endnu en æblerusker

3. oktober 2018 Slået fra Af Lisbeth Lindgreen Petersen

Dette indlæg er det første på denne nye haveblog og det markerer samtidig lige præcis datoen – den 3. oktober – for vores indflytning her på Nyvang i 1998 og dermed også for de første tanker omkring opbygningen af vores – nu over 6.000 m2 – store Nyvang Idéhaver. Hjertelig velkommen til vores 20 års jubilæum her på gården – jeg håber, at siden vil være til stor inspiration for alle haveglade mennesker.

Aktuelt i haven: Efteråret er over os. Efter en sommer med ekstrem tørke er det nu ikke til at tage fejl af, når man går herude. Det er stadig “piv-tørt” i jorden, og det kan selv ikke de hidsige byger, efteråret nu har bragt med sig, rette op på lige med det samme. For at få det sidste ud af planterne i krukker og højbede, må der derfor stadig vandes. I nat har vi haft endnu en “æble-rusker” og mange visne blade og grene ligger spredt omkring i haven.

Det gamle pæretræ

Det gamle (på et billede fra 1965 står det som ganske ungt) pæretræ – af ukendt sort – har præsteret en overflod af pærer i år. Det har før givet godt, men der har aldrig været så mange på som i år. Nu er mange af dem rusket ned og man kan næsten blive stresset af at skulle finde på 1000 måder at bruge dem, mens de er tilpas modne.

Rekord stor pærehøst.