“Fråds” i de sidste pærer
Aktuelt: De mange, mange pærer, som vores træer har givet i år er ved at være spist (vi har delt nogle af dem med hestene) – de sidste er lige ved at være for modne nu, så nu skal gå stærkt med at få dem spist. Hvis I har nogen tilbage, så er der her på ”falderebet”, lige et par forslag til, hvordan de sidste kan bruges:
Ostebrød med bacon og pærer
(det er en af vores “hof-retter”, når det skal gå lidt tjept.)
4 skiver rugsandwich
olivenolie
300-400g frisk mozzarella
8 skiver ost
8 skiver bacon 2 pærer
Tænd ovnen på 200º. Steg bacon på panden. Læg brødene på bagepapir på risten og smør dem med olie. Fordel mozzaralla i skiver på brødene. Dernæst nogle gode osteskiver og den stegte bacon; top med pærer i skiver. Sæt brødene i ovnen på grill. De skal have 5-10 min. til osten er smeltet. Hold øje med, at pærerne ikke bliver brændte, for lige pludselig går det stærkt.
Pæresalat
3 spsk. friskpresset limesaft
1 spsk. olivenolie (eller endnu bedre: tidselolie – den kan man dog ikke få i alle dagligvarebutikker)
friskkværnet peber
4 pærer
2 forårsløg
4 stilke timian (eller 1 tsk. tørret timian)
50 g fetaost
40 g ristede pinjekerner
Dressingen røres af limesaft, olie, kværnet peber og bladene fra timian. Kernehuset fjernes fra pærerne og de skæres i skiver og vendes i dressingen. Forårsløg i tynde skiver, smuldret feta og ristede pinjekerner kommes ovenpå.
Pæretærte
Mørdej:
200g hvedemel
125g smør
2 spsk. sukker
2 æg
Fyld
250g marcipan
100g flormelis
100g smør
1 æg og 1 æggehvide
knap 1 dl piskefløde
4 pærer
2 tsk. vaniljesukker
Ingredienserne til dejen æltes sammen til en ensartet masse, der hviler en times tid i køleskabet. Tænd ovnen på 200º. Marcipanen rives og røres sammen med flormelis, smør, æg, æggehvide og piskefløde. Det røres godt sammen til en cremet, luftig masse.
Dejen rulles ud og lægges i en tærtefom, så den når op ad siderne. Fyldet lægges i sammen med skiver af pærer, hvor kernehuset er fjernet. Drys med vaniljesukker. Bages i ca. 30 min. og afkøles før servering, så marcipanmassen sætter sig lidt.