“Fråds” i de sidste pærer

“Fråds” i de sidste pærer

28. oktober 2018 Slået fra Af Lisbeth Lindgreen Petersen

Aktuelt: De mange, mange pærer, som vores træer har givet i år er ved at være spist (vi har delt nogle af dem med hestene) – de sidste er lige ved at være for modne nu, så nu skal gå stærkt med at få dem spist. Hvis I har nogen tilbage, så er der her på ”falderebet”, lige et par forslag til, hvordan de sidste kan bruges:

Ostebrød med pærer

Ostebrød med bacon og pærer

(det er en af vores “hof-retter”, når det skal gå lidt tjept.)

4 skiver rugsandwich

olivenolie

300-400g frisk mozzarella

8 skiver ost

8 skiver bacon 2 pærer

Tænd ovnen på 200º. Steg bacon på panden. Læg brødene på bagepapir på risten og smør dem med olie. Fordel mozzaralla i skiver på brødene. Dernæst nogle gode osteskiver og den stegte bacon; top med pærer i skiver. Sæt brødene i ovnen på grill. De skal have 5-10 min. til osten er smeltet. Hold øje med, at pærerne ikke bliver brændte, for lige pludselig går det stærkt.

 

Pære-let salat

Pære-let salat

Pæresalat

3 spsk. friskpresset limesaft

1 spsk. olivenolie (eller endnu bedre: tidselolie – den kan man dog ikke få i alle dagligvarebutikker)

friskkværnet peber

4 pærer

2 forårsløg

4 stilke timian (eller 1 tsk. tørret timian)

50 g fetaost

40 g ristede pinjekerner

Dressingen røres af limesaft, olie, kværnet peber og bladene fra timian. Kernehuset fjernes fra pærerne og de skæres i skiver og vendes i dressingen. Forårsløg i tynde skiver, smuldret feta og ristede pinjekerner kommes ovenpå.

Pæretærte

Pæretærte

Mørdej:

200g hvedemel

125g smør

2 spsk. sukker

2 æg

 

Fyld

250g marcipan

100g flormelis

100g smør

1 æg og 1 æggehvide

knap 1 dl piskefløde

4 pærer

2 tsk. vaniljesukker

Ingredienserne til dejen æltes sammen til en ensartet masse, der hviler en times tid i køleskabet. Tænd ovnen på 200º. Marcipanen rives og røres sammen med flormelis, smør, æg, æggehvide og piskefløde. Det røres godt sammen til en cremet, luftig masse.

Dejen rulles ud og lægges i en tærtefom, så den når op ad siderne. Fyldet lægges i sammen med skiver af pærer, hvor kernehuset er fjernet. Drys med vaniljesukker. Bages i ca. 30 min. og afkøles før servering, så marcipanmassen sætter sig lidt.