Lille drivhus med store armbevægelser

Lille drivhus med store armbevægelser

24. august 2019 Slået fra Af Lisbeth Lindgreen Petersen

Vi har et lille-bitte drivhus i urtehaven. “Driverthuset” kalder vi det. Det er sekskantet og ca. 4,5m² stort. Men som det dog kan rumme….. Utroligt, hvad jeg kan proppe derind. For det første et lille cafébord med to stole, vigtigt – vigtigt: det er hyggeligt at sidde der og gnaske vindruer.

Jeg fik engang et lille figentræ af en bekendt, der havde det i en krukke, som det rigtig gerne ville ud af. Det havnede  i driverthuset. Min far havde taget stiklinger af vindruen ‘Schyuler’. Den fik også en plads i driverthuset. Men jeg ville også gerne have en grøn. stenfri drue; så en ‘Himrod’, blev også klemt ind. Ananaskirsebær og små tomater er lækre at gå og guffe. Så et par kapillær-kasser bliver der også plads til. Kapillær-kasserne er gode; fordi det giver en vand-buffer, men også fordi jeg, med en plantesæk, undgår at skulle skifte jorden ud hvert år i bunden af drivhuset der, hvor tomaterne har groet. Og så liiiige en lille plantereol med diverse krydderurter.

Ja, der kan gro meget på lidt plads, men det skal lige siges, at drivhuset ikke har fuld sokkel, så druerne og figenen kan sende rødderne udenfor, og har derfor den plads, der har brug for – og så bliver de klippet ind, som pladsen nu engang tillader. Jeg drømmer også om et abrikos-træ derinde, men det kan godt være, at det er liiiiige i overkanten – nu må vi se.