Projekt

Projekt

9. oktober 2018 Slået fra Af Lisbeth Lindgreen Petersen

Et lille projekt fra min to-do-liste blev lavet i dag:

Jeg er ret pjattet med det engelske ‘countryside’ og at se engelske film, som foregår i engelske landsbyer og herregårde. Gerne historiske film eller krimi som f.eks. Barnaby, hvor jeg kan blive mægtig inspireret af deres haver og landskaber. I England er der mange offentlige stier i landskabet, såkaldte public footpaths. Når stien går igennem områder, hvor der går dyr i indhegninger, har de forskellige udgaver af en såkaldt wooden stile. Det er en simpel trækonstruktion, der hjælper folk til at kravle over hegnet i stedet for at gå igennem en låge, som kan risikere at blive efterladt åben, så dyrene kan gå ud. På dansk hedder det en stente.

Når jeg går ned gennem haven og f.eks. samler et æble op på vejen, så er det jo oplagt at gå ned og dele det med en af mine venner på folden. Så sådan en stente må jeg have.

Jeg har gravet fire 4×4 stolper i jorden og skruet to stk. trinbrædder ovenpå. Simpelt, men effektivt og så kan jeg også lettere komme ned til vandhanen med min vandkande, når krukkerne i væksthuset skal have vand.

Jeg har brugt følgende materialer: 2 stk. trinbrædder 80cm lange, 20 cm bredde og 4,5cm tykke. Husk at bræddernes kerne skal vende op, så er der ikke så stor risiko for at brættet slår sig og vender siderne opad. Man ser det ved at kigge på enden af træet: årerne skal være glad mund – ikke sur mund med “mundvigene” nedad.

Så har jeg brugt 4 stk. 4×4 stolper, 2 af dem 70cm lange og 2 af dem 95cm lange. De er gravet ca. 40cm i jorden og så er brædderne skruet fast med 8 lange kraftige skruer.